Chleb nasz powszedni może być zdrowy i… pyszny

Zapraszamy na piekarnicze warsztaty. Fot pixabay
To już nie moda, ale niemal rutyna. Coraz więcej osób samodzielnie wypieka chleb w domu, dochodząc do perfekcji. Chcesz przyłączyć się do tego grona? Przyjdź na warsztaty poświęcone właśnie przygotowaniu pieczywa. Dokąd? Oczywiście do skansenu w Zielonej Górze Ochli.

To już kolejne warsztaty organizowane przez Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego. Rolę instruktorów pełnić będą już tradycyjnie lokalni wytwórcy, tym razem właścicielka piekarni Zdrowy Bochen Marcelina Sikorska. Zapisani na warsztaty uczestnicy będą mieli możliwość samodzielnego wykonania chleba żytniego oraz zakwasu na chleb.

Przy okazji, to dla tych, którzy twierdzą, że regionalna produkty są zbyt drogie, informacja na temat czynników wpływających na wyższy koszt regionalnego przysmaku oraz surowców, z których powstaje końcowy produkt. Uczestnicy warsztatów mają możliwość samodzielnego wypieczenia chleba.

– To już drugi rok, kiedy organizujemy warsztaty z producentami regionalnymi. Cieszy nas, że zainteresowanie tym działaniem jest bardzo wysokie i w przeciągu kilku godzin mamy komplet zapisanych uczestników – podkreśla dyrektor Lubuskiego Centrum Produktu Regionalnego Jacek Urbański.

– Zainteresowanie konsumentów produktem regionalnym nieustannie wzrasta. Mieszkańcy województwa lubuskiego stają się coraz bardziej świadomi korzyści wypływających ze wspierania lokalnej gospodarki – dodaje lubuski wicemarszałek Stanisław Tomczyszyn

Udostępnij:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Więcej artykułów

Ostatni sejmik tej kadencji (FOTO)

Ważniejszymi punktami ostatniego posiedzenie lubuskiego sejmiku kończącej się kadencji było z pewnością odwołanie i powołanie skarbnika województwa. Alicja Woźniak i Tomasz Wojciechowski, za zgodą rady,

Wyślij wiadomość

Wyślij wiadomość

Skip to content